Технологии използвани в печатната индустрия

Решихме да ви представим по-голямата част от технологиите, които използваме в нашата рекламна агенция.

Смятаме, че това ще помогне на Вас – нашите клиенти, да добиете представа за голяма част от работата ни, технологиите и материалите, които използваме. Това е стъпка, с която да ви покажем, че можете да ни имате пълно доверие, да реализираме вашите проекти и идеи!


Режеща маса Graphtec FCX2000

Искате да сте уникални?

Имате идея за страхотни покани за фирменото парти, но са от тези… най-готините в интернет с изрязвания, дупчици, стърчащи неща. Нещо се пъха от тук, пък излиза от там…  Бигче тук и там.

Отново ние от Printic.bg сме насреща. Независимо дали Ви трябват 12 броя или 120 броя нестандартно изрязани покани или прототип на кутия ние можем да го изпълним с помощта на плоскорежещият плотер Graphtec.

 

 

 


Mutoh  ValueJet 426UF

За да наложите Вашата марка не е достатъчно просто да имате логото си отпечатано върху химикал запалка или флашка.  Нужно е да бъде точно във Вашите цветове.

Когато печатате флаери за Вашият бизнес не избирате винаги черно-бели, нали така? Същото се отнася и за корпоративните подаръци. Именно за това в нашият машинен парк се намира и една от най-надеждните техники за пълноцветен печат на сувенири като химикалки, запалки, флашки, тефтери и други.

 


Xerox C60 изключително качество на печат!

c60_slide2Xerox C60 е високо производителна дигитална печатаща преса. Характеризира се с изключително качество на отпечатаните изображения. Високото качество на печата и скороста от 60 цветни копия в минута я прави подходяща за изпълнение на къси и средни тиражи.

С помощта на Xerox C60 ние от Printic.bg постигаме:

 • професионално качество на изображението
 • пълна автоматизация и контрол върху процесите
 • високо качество и разнообразие при довършителните процеси
 • увеличаване на продуктивността във всяка среда
 • гъвкавост и производителност
 • многостранно приложение
 • бързина – печат веднага и при поискване
 • създаване на висококачествен продукт като съдържание и изработка
 • скорост и производство на медийни продукти с изключителен цвят

Xerox 5955 – Високо качество в „сивото“ ежедневие!

thumbnail1-300x300Xerox 5955 е черно/бяла дигитална печатаща преса. Характерно за нея е високо качество при висока скорост.

За да посрещнем нуждите на нашите клиенти разполагаме с 2 броя от този модел + още 3 машини от по-нисък клас ни помага да достигнем месечен капацитет от над 1 000 000 черно/бели копия.

При нас намира приложение за:


Ricoh SG3110dn – Сублимационен принтер

ricoh3110Ricoh SG3110DN е фабрично произведен принтер за работа с гел мастила за сублимация.

За разлика от повечето модифицирани решения изборът ни на този принтер води до почти нулев брак и високо качество на отпечатаните продукти /Изумителен печат с резолюция до 1200х1200 DPI. Дори при дълги серии няма запушвания, което води до по-високо качество на продукцията.

Високата производителност и минималният брак при работа ни позволява да предложим високо качество на атрактивни цени в зависимост от сериите при печат на чаши, печат на подложки за мишки, баджове, и други.


Термопреси за чаши

untitled-1Печатът на чаши е една от топ позициите в портфолиото ни.

Защо да изберете печат на рекламни чаши именно от Printic.bg?

 • Високо качество на печат
 • Голям капацитет за изпълнение на поръчки. И ние като всички можем да изпълняваме единични бройки. Това което е различното при нас е че имаме капацитет до 400 пълноцветно отпечатани чаши със сублимация на ден!
 • Големи наличности на склад. Стремим се да държим минимум 2000 бели чаши на склад и над 200 магически. По този начин успяваме в кратки срокове да реагираме дори с по-големите Ви нужди от рекламни чаши.
 • Атрактивни цени за количества. Много често ниската цена е за сметка на качеството. При нас атрактивната цена идва поради други обективни причини, като големите количества, които получаваме директно от вносителите на високо качество чаши при индивидуални ценови условия, ниският брак поради факта, че работим с фабрично създаден принтер за сублимация, а не модифициран такъв. И не на последно място минимизираме разходите за труд като 1 оператор при нас работи едновременно на 3 преси.

По тези причини съотношението цена/качество, ни нарежда сред първите места в страната по изпълнение на рекламни чаши или на индивидуални чаши със снимка или чаши с текстове.


Термо-трансферна преса на STAHLS’

stahls_main-lg-maxxclamПлоска термо-трансферна преса за печат върху тениски, подложки за мишки, баджове, суитчери, раници, торби, чанти и буквално хиляди материали.

За да постигнем максимално добри резултати използваме следните технологии за печат.

 • Цветни текстилни полиуретанови флекс и флок фолиа CAD-CUT за рязане. Подходящи са за къси и средни серии продукти за печат на текстове и елементи без преливки. Резултата е така наречените „щампи“ Самият отпечатък стои леко гумиран. За да предложим най-високо качество използваме фолия на световноизвестният производител STAHLS’. Печата е издръжлив на активна употреба, освен това е разтеглив което не позволява да се напука.
 • CAD-COLOR текстилни бели флекс и флок фолиа, прозрачни и ефектни за екосолвентен печат, рязане по контур и апликация върху плат от STAHLS’ са идеален вариант при печат на къси серии продукти, когато е нужно пълноцветно решение. Печатът е издръжлив на пране.
 • И не на последно място ценовият ни боец върху бял текстил! Посредством Трансферна хартия за отпечатване върху светъл текстил. Ако определящи за Вашият случай са ярки цветове и ниска цена на готовият продукт. Това е Вашето решение. Например за големи събития като предизборни кампании.


Ламинатор Catena

catena35Ламинатор Catena е нашето решение за придаване на допълнителни ефекти на отпечатаните от нас материали.

Разполагаме постоянно на склад с мат, гланц ламинат. Както и със софт тъч ламинат, който придава приятен кадифен ефект на Вашите корпоративни материали.

Идеални ефекти, които прилагаме при печат на визитки, печат на корици за книги или каталози, придаване на ефект и същевременно защита за по-дълга употреба на Вашите менюта.

 


Термо подвързваща машина

1913Fastbind Elite е подвързваща машина подходяща за къси и средни тиражи книги. Еднакво високо качество както за тираж от 1 книга, така и за 500 броя.

Подходяща е при печат на учебници за висши учебни заведения, книги, инструкции и упътвания за машини.


Гилотина IDEAL

ideal-4705-guillotine-4 Гилотината е практически една от най-използваните в нашият офис. Почти 100% от всичко отпечатано на цветните и черните ни дигитални печатащи преси минава през гилотина.


Citizen CL S700

printer-cls700-with-mediaCitizen CL S700 е решение за всякакви тиражи хартиени стикери на ролка и текстилни етикети

От дълги години предлагаме печат на стикери на ролка. Сменили сме няколко машини не защо са били некачествени, а по-скоро защото са били не достатъчно високо производители. Нуждата от стикери на ролка е голяма. Намират огромно приложение. Основно приложение е задължителното за всеки вносител на стока да постави информация за даденият продукт на самата стока и най-евтиният и бърз начин това да се случи са именно стикерите на ролка.

Така и за маркиране на стоките в склада. За поставяне на баркодове на стоки и други.

Малко по-късно започнахме да предлагаме и печат на текстилни етикети на ролка. Основните материали са сатен и тафта. Изпълнението е на същата технология и предлагаме много ниски цени и сравнително къси срокове на всякакви тиражи ръстови етикети и рекламни текстилни етикети. Благодарение на тази машина предлагаме печат на текстилни етикети в един цвят. Най-често черен.

Поради големият брой запитвания от страна на клиентите за къси тиражи пълноцветни текстилни етикети. След направени опити и изчисления решихме и този казус, като ги изпълняваме на сублимация. Тази технология не я подходяща за големи обеми тъй като е трудоемка и времеемка. Но за малки производства, които обаче държат на стила си и най-вече на цвета си едно добро решение за старт е именно това изпълнение на техните текстилни етикети.


Лазерен гравир

jsm-6540n-900x900Лазера JSM 4030K е система за гравиране и рязане на широка гама материали: дърво, гума, плексиглас, плат, гранит, мрамор, ABS двуслойни плоскости, алуминий, кожа, картон и др.

С негова помощ увеличихме капацитета си за гравиране на метални химикали многократно сравнено с механичното гравиране, което също предлагаме.

С него заменихме на 100% по-старата ни технология за производство на клишета за печати. При старата технология работихме със силикон, който беше с по-кратък живот и не толкова издръжлив особено на по-евтините мастила за тампони.

При сегашната технология изработваме самите клишета от гума. Което ги прави много по-издръжливи. Освен това целият процес по изработка на клише R30 е сведен до 3-4 минути. Което ни позволява да предположим по-високо качество, но къси срокове на същите атрактивни цени!

Освен стандартните материали с помощта на лазерният гравир можем да реализираме идеите Ви от различни материали и в нестандартни форми.


Механичен гравир Roland EGX-350

LED_lights_EGX-350Както знаете не всичко е възможно да се изпълни на лазерен гравир. Но това за нас не е проблем. В своята печатна база Printic.bg разполага и с механичен гравир при това на не безизвестната марка Roland.

С негова помощ изпълняваме поръчки върху метали неподходящи за работа с лазер както и много варианти на гравирани табели.

В определени случай дори е предпочитан вариант за гравирани химикали. Въпреки, че е значително по-бавен от лазерът ефектът е много различен и предпочитан от някои клиенти.


Широкоформатен принтер Mutoh ValueJet 1614

Широкоформатен принтер за печат Mutoh ValueJet 1614Широкоформатният печат намира широко приложение в рекламата, а и не само също в ниши като интериорният дизайн и други.

Всички пълноцветно отпечатани табели по улици и в офиси са отпечатани именно на тази технология. Всички билбордове, транспаранти, брандирани стъкла на магазини и офиси. Всичко това е изпълнено именно на тази технология.

Именно по тази причина вариантите къде да изпълните Вашата поръчка не са малко. Този тип машини разибра се в различни вариации са налични вече в почти всяко по-голямо рекламно студио.

Каква е разликата между морето от предлагани подобно услуги?

Разликите са няколко. Първо ширината на предлаганият печат. Това е лесно за анализиране и избор на изпълнител тъй като е очевидно.

Други фактори са. Качество на печата. Има високо производителни машини които обаче печатат с много ниска резолюция и да продукцията е на доста ниска цена. Но са подходящи единствено за варианти като билбордове или винили които ще се виждат от много голямо разстояние.

Ние лично сме се специализирали в по-високото качество. С помощта на нашият принтер предлагаме фотореалистичен печат. Което няма как да остане незабелязано когато Вашата реклама е в близост до Вашите потенциални клиенти.

Друг фактор е изборът на мастила. Сами знаете във Вашият офис колко по-изгодно е да използвате съвместими консумативи за принтера на който си печатате фактурите например. И в това няма нищо лошо. Вече са толкова разпросранени, че цената и качеството им са напълно удовлетворяващи. Но печатът на лист хартия който влиза в джоб, папка, класьор и в шкафа е едно. Но когато Вашата реклама е изложена на слънце, дъжд, сняг и студ е малко по-различно. Тогава изборът на съвместими мастила води до по-бързо избледняване на печата при външни условия и тогава евтиното излиза скъпо. В случай, че Вашият бранд губи автентичността си за месец-два. Това ще доведе до постоянни препечатки и ребрандиране.

Именно за тование използваме само оригинални мастила което води до безупречна визия 5-6 години, а понякога и в пъти по-дълго.

При нас може да поръчате свое изделие по ваш вкус и желание, благодарение на предлагания от нас широкоформатен печат на рекламни материали на отлични цени.


Режещ плотер Graphtec FC8600-130

0007298_graphtec-fc8600-series-high-performance-cutting-plotterПонякога да е цветно не е достатъчно. По-атрактивно е да бъде и в интересна форма. Именно за това разполагаме с най-доброто при рязането в неправилна форма. А именно Graphtec от серията FC8600.

Оцени

Технологии използвани в печатната индустрия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.