Векторизиране на лого

vectorizirane

Какво представлява процесът на векторизация на лого или друго изображение?

Това е процес при който растерното изображение /картинка/ с помощта на софтуер за векторна обработка като Corel Draw, Adobe Illustrator и други се пресъздава на ново, в криви. В повечето случай това е възможно да се случи единствено ръчно. Въпреки, че са налични инструменти за автоматично конвертиране на растерни изображения във векторни такива, това може да се получи успешно единствено ако изображението е с много добра резолюция и отново няма гаранция, че няма да има нежелания „назъбени“ елементи или погрешно изчертани детайли.

Кога е нужно Вашето лого да бъде векторизирано?

Причините могат да бъдат няколко.

Най-често срещаният при нас вариант е когато не разполагате с оригиналният работен файл с Вашето лого и нямате възможност да достигнете до него независимо дали е правен отдавна или вече нямате контакт със съответният дизайнер. В тези случай Вие най-често разполагате с някакво изображението на Вашето лого от бланка или от подписа във Вашият мейл и смело го изпращате за печат на банер или витрина с доста големи размери. Недостатъкът на растерното изображение е че при увеличаване на мащаба губи качеството си. И когато ние го увеличим се получава ефекта от лявото лого на Printic над тази статия. Векторното лого не губи качество независимо от размера!

Вторият често срещан случай в нашата практика е когато желаете да изработим рекламен материал който включва изпълнение с режеща машина, като плотер, гравир и други. Това са стикери, гравирани табелки, покани с изрязване по контур на Вашето лого и много други интересни варианти за изработка на различни материали включващи Вашият бранд. Всички тези машини обаче НЕ РАБОТЯТ по картинка! При тях е задължително да разполагате с векторен файл с Вашето лого.

Всяко лого ли може да бъде векторизирано?

За съжаление тук отговорът ни е отрицателен! Както споменах в началото на тази статия това е манипулация, която се извършва от човек. За да може съответният човек да векторизира дадено лого той самият трябва да вижда отделните елементи на това лого. Ако логото е с прекалено малък размер и е трудно да се различат отделните елементи за съжаление не може да се векторизира успешно.

Защо да изберете екипът на Printic.bg да векторизира Вашето лого?

На кратко… защото сме добри в това! 🙂

20 години екипът ни работи ежедневно предимно с векторни изображения. В собствената ни печатна база има голям брой машини които работят само с такъв тип файлове. Това ни дава предимството да познаваме процеса не само по самото векторизиране, но и следващите етапи по изпълнение на цялата Ви поръчка. За това файловете, които предоставяме на клиентите си са не просто векторни, а векторизирани професионално.

Цената също е от значение!

Ценообразуването зависи от сложността на самото изображение. Можете да ни изпратите картинката през формата в ляво или на нашият мейл адрес [email protected] В кратки срокове ние ще се свържем с Вас на e-mail или телефон с цената за конкретният файл.

Векторизиране на лого
3.94 (78.75%) 16 votes